Preventie Verzuim - Teamtraining "Ergonomisch (Thuis) Werken"

Ergonomische teamtrainingen zijn ontstaan omdat onze partners wilden investeren in preventie van verzuim. De vraag was heel simpel: zorg dat onze medewerkers een goede fysieke houding hebben zodat er geen klachten ontstaan.

Inderdaad een relatief gemakkelijke vraag, maar het antwoord is aanzienlijk ingewikkelder. Want een goede bureaustoel en een afgestemd beeldscherm dragen niet bij aan de cognitieve ergonomische omgevingsinvloeden zoals sociale cohesie, time management, werkdruk, maar ook invloeden als geluid, licht, kleur en luchtkwaliteit horen hierbij. Ook de organisatie-ergonomie, ook wel bekend als bedrijfscultuur en veilig werkklimaat, maar ook arbeidsvoorwaarden, dragen allemaal bij aan gezond ergonomisch werken.

“Dus wil je investeren in preventie van verzuim, dan zal je het hele palet moeten meenemen.”

Wij hebben de mogelijkheid om voor elke organisatie, klein of groot, een op maat gemaakte ergonomische teamtraining aan te bieden. In deze teamtraining “Ergonomisch (Thuis) Werken” komen alle onderwerpen uitgebreid aan bod en verwerken wij jullie specifieke knelpunten en hulpvragen.

Hoe werkt dit? Na een kennismakingsgesprek en intakegesprek wordt er een op maat gemaakte training voor jullie samengesteld. Afhankelijk van hoeveel medewerkers jullie hebben, kunnen we de training in één keer of in meerdere sessies geven.

Een tipje van de sluier… Doe er alvast je voordeel mee. Een goede organisatorische ergonomie zorgt voor een veilige basis.

Een goede organisatie-ergonomie ofwel organisatiecultuur zorgt ervoor:

  • Dat medewerkers zich gehoord en gewaardeerd voelen
  • Dat het een veilige werkplek is voor iedereen binnen de organisatie
  • Dat er verbinding is tussen alle lagen en teams
  • Dat er heldere afspraken en doelen zijn die voor iedereen duidelijk en haalbaar zijn
  • Dat de organisatie ondersteuning biedt in tijden van individuele of teamcrisis

Is jouw interesse nu gewekt en wil jij meer informatie over zo’n ergonomische teamtraining? Vraag je je af wat de training teweeg kan brengen en wat dit betekent voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.